Odolná bylina vhodná pro přípravu masitých pokrmů a omáček.
Vytrvalá rostlina dorůstající do výšky 60-80cm. Má ráda slunná a teplá stanoviště. Daří se jí v humózní a živinami bohaté půdě. Nesnáší přelití.
Používá se především v asijské kuchyni. Listy Estragonu mají jemnou sladko-hořkou kořeněnou chuť. Estragon dodává chuť a vůni do vinných a ovocných octů, bylinkových másel a nádivek. Je vhodný k pečeným a dušeným masům, do omáček a při nakládání zeleniny.
Je základní součástí přípravy estragonové hořčice.
Jako koření lze použít čerstvé i sušené listy, částečně také se stonky.
Estragon významně podporuje tvorbu žluči, působí mírně močopudně, zvyšuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení a zdravý spánek.